piątek, 26 października 2012

LESZCZ Z RYŻOWYM RATATUI i ROSZPONKĄ



Dziś polecam zdrowe (chyba) zestawienie. Rybka (tu: leszcz), a dokładniej ● filet z rybki oprószony ● przyprawą do ryb, skropiony ● sokiem z cytryny oraz ● posypany żółtym tartym serem pieczemy w piekarniku. W tym czasie pokrojone:
  • suszone pomidory
  • paprykę
podsmażamy na patelni na oleju z pomidorów. Gdy papryka zmięknie dodajemy:
  • makaron ryżowy
  • koncentrat pomidorowy.


Przyprawiamy solą, pieprzem i  słodką papryką. Jeśli za gęste można podlać bulionem. Na koniec dodajemy ● makaron ryżowy cienki (bez gotowania). Gdy zmięknie mamy gotową potrawkę J polecam podanie z ● roszponką zmieszaną z ● pomidorami koktajlowymi iskropione ● octem balsamicznym. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz