niedziela, 2 września 2012

WYJĄTKOWY MAKORON Z RESZTKAMI


Choć nazwa nie zachęca danie to powstało właśnie z tego co akurat gościło w mojej lodówce, a nie było tego zbyt wiele, a efekt końcowy znacznie przerósł oczekiwania!
  • makaron fusilini
  • kilka listków szpinaku
  • kilka listków bazylii
  • 4-5 pistacji
  • 3-4 pomidory suszone
  • czosnek
  • chili
  • mozarella
  • parmezan

Na oleju (smaku doda olej czosnkowo-sezamowy) podsmażamy pokrojone suszone pomidory i rozdrobniony czosnek, chili, dodajemy pistacje, następnie zielone liście doprawiamy trochę solą i pieprzem (ew. zamiast soli używany kucharka / warzywka / vegetty)  Następnie dodajemy ugotowany al’dente makaron i mozarellę. Jak już się wszystko wymiesza a makaron obklei, doprawiamy suszoną bazylią, solą, pieprzem cytrynowym i… wykładamy na talerz. Posypujemy parmezanem, dodajemy gałązkę bazylii do dekoracji i…. smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz