I
znów makaron, ale jak go nie robić jeśli jest szybki, smaczny i za każdym razem
inny? Tym razem nieco międzynarodowo :)
- dwa ugotowane włoskie makarony (penne i ze szpinakiem)
- szynka hiszpańska
- 3 liście szpinaku pokrojone na drobniutko (lub kosteczka 2x2 cm szpinaku mrożonego drobnego z serem)
- ząbek czosnku
- bryndza zakopiańska
- pomidory (świeże, sparzone bez skórki)
Szyneczkę
podsmażamy. Gdy w domu wszystko już pięknie pachnie a szyneczka skwierczy
dorzucamy pokrojony ząbek czosnku i szpinak. Dokładamy makaron i czekamy aż makaron
będzie ciepły, miękki i przejdzie smakiem szyneczki. Następnie dodajemy
pomidory, a gdy zmiękną podrobioną bryndzę. Całość przyprawiamy bazylią, solą
ziołową i już gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz