poniedziałek, 10 września 2012

MAKARON WŁOSKI z HISZPAŃSKĄ SZYNKĄ i ZAKOPIAŃSKĄ BRYNDZĄ


I znów makaron, ale jak go nie robić jeśli jest szybki, smaczny i za każdym razem inny? Tym razem nieco międzynarodowo :)
  • dwa ugotowane włoskie makarony (penne i ze szpinakiem)
  • szynka hiszpańska
  • 3 liście szpinaku pokrojone na drobniutko (lub kosteczka 2x2 cm szpinaku mrożonego drobnego z serem)
  • ząbek czosnku
  • bryndza zakopiańska
  • pomidory (świeże, sparzone bez skórki)
Szyneczkę podsmażamy. Gdy w domu wszystko już pięknie pachnie a szyneczka skwierczy dorzucamy pokrojony ząbek czosnku i szpinak. Dokładamy makaron i czekamy aż makaron będzie ciepły, miękki i przejdzie smakiem szyneczki. Następnie dodajemy pomidory, a gdy zmiękną podrobioną bryndzę. Całość przyprawiamy bazylią, solą ziołową i już gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz