środa, 5 grudnia 2012

KRUPNIK GRZYBOWO-OGÓRKOWY



Osobiście za krupnikiem nie przepadam, ale kasza zdrowa jest, więc trzeba zrobic coś, aby ten krupnik był lepszy. W tym celu na wrzątek wrzucamy pokrojoną w kostkę:
  • marchewkę,
  • pietruszkę,
  • ziemniaka,
  • pora
  • selera.
Następnie dosypujemy ● kaszę (pęczak) oraz dodajemy ● grzyby suszone (wcześniej namoczone i pokrojone w paseczki). Wzbogacamy smak o ● kostkę rosołową i dusimy, aż będzie prawie miękkie. Następnie dodajemy pokrojonego w kosteczkę ● kiszonego ogórka. Można dodać też trochę wody z ogórków. Na koniec, jak już wszystko będzie miękkie doprawiamy do smaku ● solą i pieprzem oraz posypujemy spora ilością ● natki z pietruszki. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz