Zainspirowały
mnie do tego przepisu papryczki jalapeno przyciągając swoim pięknym zapachem. W
smaku są nieco inne – jak to ostre papryczki... :) ale w połączeniu ze
słodyczą melona jest smacznie :)
Niezbędne
składniki:
·
stek
wołowy
·
melon
·
papryczka
jalapeno
·
mała
cebula
Stek
można zgrillować oddzielnie i podać z sosem, lub dusić w sosie. Proponuję to
drugie rozwiązanie, jeśli wolicie mięciutkie mięsko. Odcinam kilka drobnych
skrawków mięska. Zarówno drobne kawałeczki jak i steki obtaczam w mące
ziemniaczanej i wrzucam na rozgrzaną patelnię podlaną olejem. Jak już będzie
podsmażone dodaję pokrojoną w kostkę cebulkę i papryczki (w paseczki). Po
uduszeniu do miękkości należy dodać melona (częściowo pokrojony w kostkę,
częściowo zmiksowany w blenderze – co pięknie zagęści sosik). Całość doprawiam odrobiną curry.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz