Dziś
zachęcam do bananów na trzy sposoby. Sami zdecydujcie, która forma będzie
najlepsza.
Najważniejszym
składnikiem są oczywiście ● banany, które będą główną częścią i „wkładką do
każdej z trzech propozycji. Na patelni rozgrzej ● łyżeczkę masła i ● cukier
cynamonowy (bądź też po prostu łyżeczkę cukru i niepełna / pół łyżeczki
cynamonu). Następnie dodaj pokrojone (i oczywiście obrane ze skórki) banany i ● 1 / 2 kostki czekolady, by po chwili (gdy będą
już wymieszane, a czekolada rozpuszczona) podlać całość ● rumem. Duś do chwili
gdy banany będą miękkie a woń alkoholu odparuje.
I tu drogi się
rozdzielają:
1. jeśli już
nie możesz już doczekać się zjedzenia – po prostu podaj razem z serkiem
waniliowym.
2. po
wystudzeniu bananów namocz ● papier ryżowy i gdy będzie plastyczny wypełnij bananami
i zawiń jak sajgonki. Upiecz w piekarniku. (ok. 10 – 15 min w 220 st. C).
Upieczone udekoruj sosem czekoladowym.
3. plaster ●
ciasta francuskiego pokrój na kwadraty. Wystudzone banany wyłóż na środek i
zawiń jak sakiewki. Skrop wodą i upiecz (ok. 10 – 15 min w 220 st. C) upieczone posyp cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz