środa, 22 sierpnia 2012

MAKARON PLEŚNIOWY Z BROKUŁAMI


Dziś prezentuję coś nie swojego, ale jak zostałam zaszczycona możliwością skosztowania – oszalałam, postanowiłam natychmiast też takie smaczności zrobić, gdyż prościej i smaczniej jednocześnie się nie da :)  Podziękowania wielkie dla E – to właśnie  źródło wiedzy pierwotnej :) a wiec do dzieła:
  • gotujemy makaron (ja penne / oryginał uszka)
  • gotujemy brokuł (identyczny składnik w obu wersjach!)
Natomiast na patelni rozpuszczamy:
  • ser pleśniowy (ja złoty – E: błęknitny)
  • śmietanę 18% (kolejny identyczny składnik w obu wersjach!)
Gdy ser rozpłynie się w śmietanie dokładamy brokuł i mieszamy, troszkę się rozpadnie, ale nie czekamy aż zrobi się z niego miazga tylko przyprawiamy:
  • solą, pieprzem
  • gałką muszkatołową

Podajemy razem z makaronem i voilà! I jeszcze moje 3 grosze:
  • suszone pomidorki
  • boczuś, lub inną wędlinkę
    podsmażamy na patelni i ozdabiamy nim nasz makaron. Smacznego!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz