środa, 8 sierpnia 2012

ZUPA Z PORA


Prosta i smaczna. Potrzebujemy tylko:
  • udko kurczaka bez kości
  • duuużo pora
  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • ziemniak

Kurczaka kroimy w drobne kawałki, oprószamy czerwonym delikatem (lub przyprawą do ognistych skrzydełek) i grillujemy na patelni. To mięsko zalewamy wodą w innym garnku i gotujemy, a na patelnię wrzucamy pokrojonego pora i grillujemy. Gdy zagotuje się woda z kurczakiem dokładamy pokrojone warzywa (marchewka, pietruszka, seler) gdy trochę zmiękną dokładamy pokrojone ziemniaki. Następnie dodajemy grillowanego pora i gotujemy wszystko do miękkości. Na koniec przyprawiamy:
·         kurkumą
·         curry
·         solą ziołową
·         pieprzem Cayenne
- oczywiście wedle własnych upodobań smakowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz