Prosta
i smaczna. Potrzebujemy tylko:
- udko kurczaka bez kości
- duuużo pora
- marchewka
- pietruszka
- seler
- ziemniak
Kurczaka
kroimy w drobne kawałki, oprószamy czerwonym delikatem (lub przyprawą do
ognistych skrzydełek) i grillujemy na patelni. To mięsko zalewamy wodą w innym
garnku i gotujemy, a na patelnię wrzucamy pokrojonego pora i grillujemy. Gdy
zagotuje się woda z kurczakiem dokładamy pokrojone warzywa (marchewka,
pietruszka, seler) gdy trochę zmiękną dokładamy pokrojone ziemniaki. Następnie
dodajemy grillowanego pora i gotujemy wszystko do miękkości. Na koniec
przyprawiamy:
·
kurkumą
·
curry
·
solą
ziołową
·
pieprzem
Cayenne
-
oczywiście wedle własnych upodobań smakowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz