Do
babeczek potrzebujemy kruche ciasto (wygniecione i schłodzone z godnie z
przepisem zamieszczonym w przepisie na kruche ze śliwkami.
Takim
ciastem wylepiamy foremki na babeczki i pieczemy. Gdy ciasto już będzie
gotowe gotujemy ● budyń. Używamy 50% mniej ● mleka niż w przepisie.
Gorący budyń wykładamy na ciastka, a gdy trochę przestygnie układamy na nim
umyte truskawki, posypujemy jeszcze ● jagodami i ●borówkami i gdy będą zimne smarujemy wystudzoną ●
galaretką cytrynową (tą również przygotowujemy z połową ilości wody). Całość
odstawiamy do lodówki, gdzie galaretka ścina się do końca a ciasto kruszeje.
Najlepiej będą smakować następnego dnia, pamiętać należy tylko o tym, aby wyjąć
je na ok. 2-3 godziny przed konsumpcją.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz