wtorek, 20 listopada 2012

BABECZKI Z TRUSKAWKAMI



Do babeczek potrzebujemy kruche ciasto (wygniecione i schłodzone z godnie z przepisem zamieszczonym w przepisie na kruche ze śliwkami.

Takim ciastem wylepiamy foremki na babeczki i pieczemy. Gdy ciasto już będzie gotowe  gotujemy ● budyń.  Używamy 50% mniej ● mleka niż w przepisie. Gorący budyń wykładamy na ciastka, a gdy trochę przestygnie układamy na nim umyte truskawki, posypujemy jeszcze ● jagodami i ●borówkami  i gdy będą zimne smarujemy wystudzoną ● galaretką cytrynową (tą również przygotowujemy z połową ilości wody). Całość odstawiamy do lodówki, gdzie galaretka ścina się do końca a ciasto kruszeje. Najlepiej będą smakować następnego dnia, pamiętać należy tylko o tym, aby wyjąć je na ok. 2-3 godziny przed konsumpcją.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz