poniedziałek, 5 listopada 2012

SŁODKO-PIKANTY SOS DO KASZY



Dziś eksperyment pierwszego sortu, bo zostało mi trochę tego i owego, a dokładniej:
  • trochę mięska (pierś z kurczaka)
  • cebula dymka
  • kawałek gruszki
  • camembert
  • troszkę ananasa
  • sos z zielonych pomidorów z papryczką jalapeno


Na rozgrzaną patelnię i gorącą kroplę oleju wrzucamy pokrojone w kosteczki mięsko, które wcześniej obsypujemy ● przyprawą do kurczaka. Gdy będzie gotowe dorzucamy pokrojona cebulę dymkę. Następnie sos z pomidorów. Uwaga! Sosik jest bardzo pikantny! Dlatego dodajemy pokrojoną w kosteczkę gruszkę, ananasa i camemberta. Przyprawiamy odrobiną ● słodkiej sypkiej papryki i voila! Do tego jeszcze tylko ugotowana zdrowa kasza i można jeść… Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz